Nostalgiline trühvlitort

Kallimale aastapäevaks midagi veidi uhkemat. Biskviit tuli selle retsepti järgi ilus ja kergesti lõigatav ning ei vajunud ahjust välja võttes liialt kokku. Ka kõik teised komponendid valmisid mängleva kergusega. Kõige keerulisem osa oli kaunistamine, kus tuleb oma fantaasia tööle panna. Ma enda tehtud asjadega tavaliselt rahul pole, aga see tort maitses tõesti uhkelt. Raske uskuda, et mina tegin :D

Idee Oma Maitsest.

392 kcal/100 kcal (ilma kaunistusteta)

2015-08-04 18.47.152015-08-05 19.30.11

Biskviit:

  • 4 muna
  • 180 g suhkrut
  • 60 g jahu
  • 80 g kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa osade kaupa suhkur. Kui munavalge on tugev ja läikiv (ning ei kuku tagurpidi pööratud kausist välja), siis lisa ühekaupa munakollased ning vahusta veel veidi. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber.  Sõelu kuivainesegu ettevaatlikult munavahu hulka. Kalla mass 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.

Niisutussiirup:

  • 150 g vett
  • 40 g suhkrut
  • 4 spl konjakit (40 ml)

Niisutussiirupiks lase vesi koos suhkruga keema ja jahuta. Lisa jahtunud siirupile konjak.

Võikreem:

  • 300 g võid
  • 300 g kondenspiima
  • 2 spl konjakit (20 ml)
  • 15 g kakaod

Kreemi jaoks vahusta toasoe või heledaks vahuks, lisa toasoe kondenspiim ning vahusta edasi. Lisa konjak ja kakao. Väldi ülevahustamist.

Trühvlipuru:

  • 150 g tuhksuhkur
  • 50 g kakaod
  • 15 g võid
  • 1 spl konjakit (10 ml)

Trühvlipuru saad, kui kaalud kõik ained kaussi ja näpid ühtlaseks puruks.

Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Pane tort kokku vaheldumisi kreemiga, iga kihti eelnevalt niisutades. Pealmisele biskviidile jäta kreemi veidi rohkem. Määri tort pealt ja külgedelt kreemiga ning kata üleni trühvlipuruga. Kaunista fantaasiarikkalt, eri trühvlikomme kasutades. Väga hästi sobib ka hapukas värske kraam, nt füüsalid.

2015-08-04 17.59.472015-08-05 19.32.11

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s