Riisi-porgandisupp sulatatud juustuga

Mul ei tulnudki päris supp, vaid pigem midagi kreemise risoto laadset :D Aga vahet pole, kuidas seda toitu nimetada, igal juhul maitses see väga hästi. Kui soovid rohkem supi moodi rooga, võid puljongit liitri rohkem lisada.

Idee siit.

viiele-kuuele (56 kcal/100 g)

2015-08-06 18.36.00

  • 600 g porgandit
  • 140 g sibul
  • 1 spl õli
  • 160 g pikateralist riisi
  • 2 l köögiviljapuljongit
  • 200 g röstsibulamaitselist sulatatud juustu
  • soola, musta pipart
  • maitseks hakitud värsket tilli, peterselli või rohelist sibulat

Riivi porgand ja sibul jämeda riiviga.

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand ning prae paar minutit. Sega juurde riis ning kuumuta veel minut aega.

Lisa kuum puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning kata pott osaliselt kaanega. Keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni riis ja porgand on pehmed.

Lisa toasoe sulatatud juust ning sega, kuni see on supi sisse lahustunud. Maitsesta soola, pipraga. Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s