Köögiviljaröst

Lihtne vormiroog, milles on rohkelt köögivilju, sees hunnik kodujuustu ning peal paks jogurti-juustukate. Ahju ülemises osas küpsetamine polnud minu ahju puhul jällegi eriti hea mõte, sest kate kõrbes inetult ära :( Täitsa okei toit, aga teinekord riiviks ka bataadi, et köögiviljadest moodustuks ühtlane mass.

Idee siit.

kuuele (120 kcal/100 g)

2015-08-06 18.57.23

  • 470 g bataati
  • 310 g kartuleid
  • 120 g porgandit
  • 260 g kaalikat
  • 100 g sibulat
  • soola, pipart
  • 330 g kodujuustu
  • 215 g Kreeka jogurtit
  • 100 g riivitud juustu (kasutasin Goudat)

Koori ja lõika bataat õhukesteks viiludeks ning prae pannil paar minutit. Koori ja riivi (jämeda riivipoolega) ülejäänud köögiviljad. Haki sibul ja prae pannil minutijagu, lisa riivitud köögiviljad, maitsesta soola ja pipraga ning prae kergelt läbi.

Määri vorm õliga ning lao vormi kihiti: riivitud köögiviljasegu, kodujuust, köögiviljasegu, kodujuust, köögiviljasegu. Sega omavahel Kreeka jogurt ja juust, maitsesta soolaga ning vala vormi kõige peale. Küpseta ahju keskosas 180 kraadi juures 30 min ning seejärel 15 min ahju ülemises osas.

2015-08-09 19.06.17

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s