Röstpeedisupp

Kergelt valmiv väheste koostisosadega supp. Maitselt ilmselgelt väga peedine, sest ega muud sinna eriti ei lähegi. Peedisuppi söön alati hapukoorega, mis lisab viimase lihvi!

Idee Farmi kalendrist.

viiele (67 kcal/100 g)

2015-08-10 19.11.34

  • 1 kg toorest peeti
  • 3 sibulat (165 g)
  • soola, pipart
  • 3 spl maapähkliõli
  • 1 punane tšilli (10 g)
  • 1,5 l vett
  • 150 g toorjuustu murulauguga
  • serveerimiseks päevalilleseemneid ja lahjat hapukoort

Koori peedid ja sibulad ning lõika viiludeks. Pane viilutatud köögiviljad ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle maapähkliõliga. Küpseta 200 kraadi juures u 40 min kuni 50 minutit.

Seejärel tõsta röstitud köögiviljad potti, lisa hakitud tšilli ja vesi ning keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit. Püreesta supp, sega juurde toorjuust ning kuumuta seni, kuni toorjuust on sulanud. Maitsesta ning serveeri päevalilleseemnete ning hapukoorega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s