Hakklihalasanje

Lasanje on üks mu lemmiktoite. Varem tegin seda päris tihti, aga nüüd tahan ju aina uusi toite proovida. Siiski tundsin nüüd, et lasanje isu on nii suureks läinud ja kodus seisis pakk täistera lasanjeplaate, mida varem kasutanud polnud. Vahet ei tundnud, aga vähemalt natukegi tervislikum :P Samuti kasutasin esmakordselt veisehakkliha, mis veidi rammusust vähendab.

kuuele (166 kcal/100 g)

2015-08-16 19.14.28

Hakklihakaste:

  • 115 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl õli
  • 1 punane tšilli (11 g)
  • 2 paprikat (415 g)
  • 400 g veisehakkliha
  • 4 tomatit (490 g)
  • 200 ml vett
  • lihaüldmaitseainet, hakklihamaitseainet, pipart

Hakklihakastme jaoks puhasta ja peenesta sibul ning küüslauk, pruunista pisut pannil õlis väiksel tulel. Lisa hakitud tšilli ja tükeldatud paprikad, kuumuta veidi veel. Näpi hulka hakkliha, sega läbi ja kuumuta mõni minut, kuni liha punane värvus kaob. Vala pannile tükeldatud tomatid ja paari minuti pärast ka vesi. Kuumuta 20 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta lihaüldmaitseaine, hakklihamaitseaine ja pipraga ning jäta ootele.

Juustukaste:

  • 50 g võid
  • 70 g nisujahu
  • 900 ml piima
  • soola, pipart
  • 200 g riivitud juustu

Pani ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Juustukastme jaoks sulata potis või. Puista peale jahu ja sega kiirelt, et kastmesse ei tekiks tükke. Nirista vähehaaval hulka piim, samal ajal pidevalt edasi segades. Kui kaste on ühtlane, maitsesta see soola ja pipraga. Võta pott pliidilt ning sega hulka riivitud juust.

  • u 20 (täistera) lasanjeplaati (330 g)

Lao neljakandilisse ahjuvormi kiht hakklihakastet, juustukastet ja lasanjeplaadid (ma laon neid alati kaks kihti). Seejärel pane jälle hakklihakastet, juustukastet ja lasanjeplaadid (jällegi panen kaks kihti). Vajuta plaadid alla kastmesse nii, et need oleksid küpsemise ajal vedelikuga kaetud. Küpseta 200 kraadi juures 45 min kuni 1 tund. Enne lahti lõikamist lase vähemalt 15 min seista.

2015-08-16 18.55.142015-08-16 18.55.58

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s