Kookoskreemiga kaetud rabarbitort

Sattusin jälle eriti kahtlase retsepti otsa :( Põhjade kogus tundub ulmeliselt suur. Kui tuleks vaid üks põhi teha, oleks okei, aga ei, kaks tuleb ju! Samuti pidin biskviiti pmts 2 korda kauem ahjus hoidma, et see seest valmis saaks. Tekibki tunne, et 1. tordipõhja all anti mõlema kogus, mille oleks pidanud kaheks jagama? Ei tea… Lõikasin põhjasid korralikult õhemaks ja sõin osa biskviiti niisama ära. Oleks aga pidanud veelgi rohkem, sest sellest kogusest rabarbivõidest põhjad küll läbi ei imbunud. Oleks pidanud kookoskoorega immutama. Oeh. Ehk siis tort, mille kõik komponendid eraldi maitsesid hästi, aga mis kokkupandult kuivaks jäi.

Idee Oma Maitsest.

324 kcal/100 g

2015-08-17 18.46.17 2015-08-17 20.23.50

  1. tordipõhi:
  • 270 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g toasooja võid
  • 225 g suhkrut
  • 2 spl kookoskreemi
  • 2 muna
  • 150 ml kookospiima

Esimese biskviidipõhja valmistamiseks sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Vahusta või suhkru ja kookoskreemiga kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja vahusta, kuni mass on korralikult segunenud. Lisa vaheldumisi jahu ja kookospiim. Sega, kuni kõik on segunenud. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 25 min kuni 28 minutit või kuni puust tiku külge tainast enam ei jää (mul kulus selleks 45 minutit). Jahuta 10 minutit vormis ning eemalda siis vormist ja lase täielikult jahtuda.

2. tordipõhi

  • 1. tordipõhi + looduslik toiduvärv

Teine tordipõhi valmista vastavalt esimese tordipõhja tegemise õpetusele, kuid sega taina hulka kõige lõpus 2 tl looduslikku toiduvärvi (võta kogus vastavalt pakendil olevale soovitusele). Mina värvisin mõlemad põhjad ära.

Rabarbivõie:

  • 450 g kooritud rabarbri tükke
  • 100 ml vett
  • 4 munakollast
  • 135 g suhkrut
  • 130 g võid

Rabarbivõide jaoks lõika rabarbivarred väikesteks tükkideks ja pane koos veega potti. Lase keema tõusta ning jäta siis tasasele tulele podisema, kuni rabarber on pehme. Selleks kulub 5 min kuni 10 minutit. Püreesta segu saumiksriga ja jäta jahtuma. Sega munakollased suhkru ja jahtunud rabarbipüreega. Kuumuta segu pidevalt segades kuumaveevannil keskmisel kuumusel 20 minutit. Selle ajaga peaks segu paksenema, nii et tulemuseks on ühtlane, sile ja veidi paksem kreem. Vispelda juurde kuubikuteks lõigatud külm või. Vale kreem purki ja tõsta külma tahenema. Võie on veidi vedelam kui tavapäraselt, sest nii lisab see tordikihtide vahele mahlakust. Kui soovid määritavat võiet, siis lisa poole rohkem võid.

Lõika tordipõhjad pooleks ja lao need vaheldumisi ja võidega kihiti lahtikäivasse tordivormi. Lase tordil veidi seista, et võie kihtidesse imbuks. Tõsta tort seejärel vormist välja.

2015-08-17 18.17.58

Kookose-toorjuustukreem:

  • 100 g võid
  • 90 g suhkrut
  • 400 g toorjuustu
  • 6 spl kookoskreemi
  •  kaunistuseks 100 g kookoslaaste

Kattekreemi jaoks vahusta toasoe või suhkruga helekollaseks vahuks. Lisa toorjuust ja kookoskreem ning vahusta, kuni mass on segunenud. Kata kook kreemiga ning puista nii pealt kui külgedelt kookoslaastudega üle.

2015-08-17 18.33.212015-08-18 10.56.08

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s