Suvikõrvitsa carbonara

Pasta mulle ei meeldi, aga see oli täitsa maitsev toit. Rammus ja toitev.

Idee siit.

kuuele (215 kcal/100 g)

2015-08-22 19.42.47

  • 500 g pastat
  • soola
  • 2 suuremat suvikõrvitsat (930 g)
  • 340 g läbikasvanud suitsupeekonit
  • pipart
  • 3 tl kuivatatud punet
  • 4 munakollast
  • 100 ml kohvikoort 
  • 100 g riivitud juustu

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente.

Poolita suvikõrvitsad pikuti (suuremad lõika neljaks) ning viiluta. Lõika peekon ribadeks.

Aja pann kuumaks ja prae seal peekonit, kuni see on tumepruun ja krõbe. Lisa suvikõrvitsaviilud, kaks suurt näputäit pipart ning pune ja prae kuni suvikõrvits on veidi pehmenenud.

Tõsta munarebud kaussi, lisa koor ja pool juustust. Klopi kahvliga lahti. Maitsesta kergelt ja pane kõrvale.

Kui pasta on keenud, kurna see, aga jäta pisut keeduvett potti (umbes 1 kulbitäis), lisa sinna suvikõrvitsa-peekonisegu. Seejärel võta pott tulelt ära ja lisa koore-munasegu ning sega ruttu. Ära potti enam tulele pane, muidu hakkab muna hüübima.

Serveeri kohe ja raputa ülejäänud juust kõigile portsjonitele peale.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s