Kirsi, vaarika ja pistaatsia tort

Selle aasta esimene sünnatort. Tõeline piece of cake ehk valmis väga kiirelt ja lihtsalt. Algretseptis oli kasutatud vaid kirsse, aga ma asendasin poole kogusest vaarikatega. Oleks pidanud terve koguse asendama, sest ma ise üldse kirsse ei armasta ja seega rikkusid need mu jaoks tordi ära. Teistele aga meeldis väga.

Idee siit.

290 kcal/100 g

2015-08-25 13.04.25

Põhi

  • 50 g võid
  • 8 Digestive küpsist (110 g)

Sulata või, purusta küpsised ja sega omavahel kokku. Suru 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Pane põhi külmkappi. Kui soovid koogile ilusat siledat äärt, siis vooderda vormi siseküljed küpsetuspaberiga.

Täidis

  • 400 g külmutatud kirsse (kasutasin 200 g kirsse ja 200 g vaarikaid)
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 6 želatiinilehte
  • 4 dl vahukoort
  • 600 g toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 45 g pistaatsiapastat
  • kaunistamiseks 20 g hakitud pistaatsiapähkleid ja vaarikaid

Jäta kirsid ja vaarikad toatemperatuurile sulama. Suru kirssidest õrnalt mahla välja ja jäta need kõrvale.

Kuumuta vaarikad 50 g suhkruga keemiseni. Tõsta tulelt, püreesta saumiksriga ja seejärel suru läbi sõela.

Paisuta 4 želatiinilehte külmas vees pehmeks ja sega need kuuma vaarikamahlaga.

Suures kausis vahusta mikseriga vahukoor, toorjuust, vanillisuhkur ja 50 g pruuni suhkrut tugevaks siidjaks vahuks. Kui soovid kasutada kreemi kaunistamiseks, siis pane 4 spl kreemi pritsikotti ja jäta see külmkappi. Ülejäänud kreemist pool vispelda kokku jahtunud vaarikamahlaga. Kalla vaarikakreem koogivormi ja puista peale kõrvale pandud kirsid. Pane kook sügavkülma.

Nüüd sega järelejäänud kreemi hulka pistaatsiapasta. Maitse, kas pasta maitset on piisavalt tunda ja kas kreem on piisavalt magus. Vajadusel lisa veel suhkrut või pistaatsiapastat.

Paisuta 2 želatiinilehte külmas vees pehmeks, sulata need väheses kuumas vees (u1 dl). Lase želatiinisegul 5 minutit jahtuda ja vispelda see siis kreemi hulka. Kalla kreem kohe koogivormi, silu pealt ühtlaseks. Pane kook tagasi sügavkülma u 15 minutiks. Seejärel võta välja, kaunista vastavalt soovile ja aseta külmkappi vähemalt üleöö.

2015-08-26 17.42.452015-08-26 17.42.07

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s