Tervislik šokolaadimüsli

Šokolaadisõbrast sõbrannale sünnipäevaks. Poemüslid on lihtsalt nii ebatervislikud, et valmistan juba pikka seda mõnusat hommikukrõbinat ise. Selles müslis kohtuvad chia seemned, täisterakaerahelbed, kookosõli, mesi ja pruun suhkur. Ja patustamiseks on lisatud piimašokolaadi. Ahjus kippus miskipärast ära kõrbema, nii et soovitan tihti segada!

Idee siit.

u 500 g

2015-08-24 16.36.25

  • 180 g täisterakaerahelbeid
  • 55 g meelepäraseid tükeldatud pähkleid (kasutasin sarapuupähkleid)
  • 20 g tükeldatud mandleid
  • 0,25 tl soola
  • 30 g kakaopulbrit
  • 45 g vedelat kookosõli
  • 0,25 tl vanillisuhkrut
  • 75 g mett
  • 40 g pruuni suhkrut
  • 20 g chia seemneid
  • 30 g kookoshelbeid
  • 50 g tükeldatud šokolaadi

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Sega suures kausis kokku kaerahelbed, pähklid, mandlid ja sool. Keskmises kausis sega ühtlaseks kakao, kookosõli, vanillisuhkur, mesi ja pruun suhkur. Vala kakaosegu kaerahelvestele ja sega, kuni kõik helbed on kaetud. Kui sulle meeldib tükiline müsli, siis lisa veel mett.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vajuta müsli küpsetuspaberile ja pane 10 minutiks ahju. Sega ja küpseta veel 10 min kuni 15 minutit. Sega sisse chia seemned ja kookoshelbed ning jahuta siis täielikult, ilma segamata. Sedasi muutub müsli krõbedamaks ja läheb tükki. Viimaks sega hulka šokolaaditükid. Säilita õhukindlas anumas.

2015-08-24 16.22.332015-08-24 18.49.52

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s