Maasika-šokolaaditort

Rikkalik kook, millel on brownie-põhi, vaniljene toorjuustu-vahukooretäidis, sees rohkelt maasikaid ning peal šokolaadiglasuur. Tegin meelega sünnipäevalauale kaks torti, sest inimeste maitsed on nii erinevad. Ja arvata on, et šokolaadisõprade lemmik oli just see, samas kui ise fännasin sidrunitorti.

Idee siit.

323 kcal/100 g

2015-08-28 16.57.442015-08-29 14.23.11

Põhi

  • 115 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g jahu
  • 50 g kakaod
  • 0,75 tl soola
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 100 g tumedat šokolaadi

Sulata või ning sega suhkrutega. Eraldi kausis sega jahu, kakao, sool ja küpsetuspulber. Sega või ja suhkru segusse ükshaaval munad ning seejärel sõelu sisse kuivained.

Kõige lõpuks sega sisse riivitud šokolaad.  Pane küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24 cm vormi. Küpseta 170 kraadi juures 23 min. Jahuta maha ning lõika pealt sirgeks.

Toorjuustu-vahukoore-kondenspiima kreem

  • 400 g toorjuustu (kasutasin Exquiza oma)
  • vaniljekaun
  • 120 ml kondenspiima
  • 300 ml vahukoort
  • 4 želatiinilehte
  • u 350 g maasikaid

Vahusta toorjuust, lisa vaniljeseemned, kondenspiim ja vahusta kuni tekib pehme vaht. Eraldi nõus vahusta vahukoor. Sega kreemid kokku. Pane želatiin 5 min külma vette ligunema ning siis kalla enamus vett ära ja sulata želatiin pliidil (kuid ära keema lase!). Kalla kiirelt vahustades kreemile hulka.

Lao brownie‘le ringis peale terved maasikad. Mina panin 2 ringi. Seejärel tõsta peale kreem ning pane ööks külmkappi tarretuma.

Glasuur

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 150 g piimašokolaadi
  • 300 ml vahukoort

Sulata šokolaad veevannil ning nirista vispliga segades vahukoore hulka. Vahusta hoolega kuni glasuur on siidjas ja paks.

Kata kook glasuuriga, lase jahedas paar tundi seista ning kaunista valge šokolaadi ja kookoshelveste sisse kastetud maasikatega (u 170 g) ning rukkililledega.

2015-08-27 17.59.112015-08-28 16.11.582015-08-29 14.21.42

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s