Linnupiimakook vaarikatarretisega

Linnupiimakompvekke olen varem valmistanud, kuid kooki mitte. Õnneks oli see väga lihtne. Ilma vaarikakihita oleks liiga lääge jäänud, nii et soovitan selle kindlasti teha.

Idee siit

291 kcal/100 g

2015-08-30 16.52.062015-08-30 16.59.44

Tarretis

  • 3 želatiinilehte
  • 200 g vaarikaid
  • 1 dl vett
  • 2 spl suhkrut

Pane želatiinilehed külma vette likku, kuumuta ülejäänud tarretise koostisosad väikses potis keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega sisse želatiin. Kalla tarretis 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning aseta sügavkülma.

Põhi

  • 50 g võid
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 munakollast
  • 140 g jahu

Vahusta või suhkrutega kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval juurde munakollased ja viimasena sega hulka jahu. Määri saadud tainas 24 cm koogivormi põhja ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Põhi peab pealt olema valge ning äärtest pruun. Kindlasti ei tohi seda üle küpsetada, sest siis jääb see kuivaks.

Kui oled põhja ahjust välja võtnud, peaks tarretis juba tarretunud olema. Võta tarretise vormilt rõngas ära ja suru see tugevasti kuumale koogipõhjale – nii lõikad pruuniks küpsenud ääred parasjagu ära. Lase põhjal täielikult jahtuda ning seejärel aseta see serveerimisalusele. Põhjale pane tarretisekiht ja ümber suurema 24 cm koogivormi rõngas. Igast küljest peaks jääma vabaks paar cm.

Täidis

  • 100 g võid
  • 150 g kondenspiima
  • 5 želatiinilehte
  • 1 sidruni mahl (u 70 ml)
  • 120 g suhkrut
  • 5 munavalget
  • 1 tl vanillisuhkrut

Suflee jaoks tõsta või ja kondenspiim toatemperatuurile. Pane želatiinilehed külma vette likku.

Valmista võikreem: vahusta toasoe või suurel kiirusel ilusaks kohevaks vahuks. Jätka vahustamist ja nirista juurde kondenspiim. Vahusta edasi kuni kreem on siidjas ja ühtlane.

Pigista pisikesse potti sidrunimahl. Lisa 60 g suhkrut ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ja tõsta potti želatiinilehed, sega hoolikalt läbi ja lase natuke jahtuda.

Võta külmikust 5 munavalget ja vahusta mikseriga tugevaks vahuks. Jätka vahustamist ning lisa 60 g suhkrut ja vanillisuhkur. Nüüd lisa želatiini-sidrunisegu ja viimasena osade kaupa võikreem. Vahusta kõik korralikult läbi. Kalla saadud suflee kohe koogivormi! Pane kook külmkappi ja valmista seni peegelglasuur.

Peegelglasuur

  • 2 želatiinilehte
  • 80 ml vahukoort
  • 90 ml vett
  • 110 g suhkrut
  • 40 g kakaopulbrit

Pane želatiinilehed külma vette likku. Ülejäänud glasuuri koostisosad pane väiksesse potti, sega pidevalt ning kuumuta keemiseni. Jätka keetmist mõõdukal kuumusel u 4 minutit. Tõsta glasuur tulelt, lase 5 minutit jahtuda, ise pidevalt glasuuri segades, ning lisa želatiinilehed. Lase glasuuril veel jahtuda ja seejärel kalla koogile. Kaunista kook vastavalt soovile ja jäta paariks tunniks külmkappi, kuni glasuur hangunud.

2015-08-30 16.39.592015-08-30 16.51.59

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s