Peedirisoto fetaga

Mul on oma vana lemmiku peediga viimasel ajal kahtlased suhted olnud. Üks hetk viskas nii üle, et ei tahtnud seda nähagi, rääkimata söömisest. Õnneks vähemalt selles toidus meeldis mulle peet väga. Siiani olid supid ainsad toidud, kuhu peet mu meelest sobis, aga tuleb välja, et ka risotosse on see justkui loodud. Super kreemine toit. Oleks muidugi veelgi kreemisem olnud, kui oleksin rohkem seganud, aga ma ju multitaskin ja tegin samal ajal teist toitu veel :P Aga kel aega, siis segage hoolega! Samuti tuleb risoto pigem niiskeks jätta. Tegelikult tuleks peedirisotos kasutada punast veini, aga kuna mul oli kodus lahtine pudel valget, siis läks see käiku. Maitset ei rikkunud. Juust oli retseptis soovitatud kuubikutena peale panna, kuid ma segasin selle siiski sekka (ja panin mõned kuubikud kaunistuseks peale.

Idee siit.

kuuele (137 kcal/100 g)

2015-09-06 18.46.50

  • 600 g peeti
  • soola
  • 2 spl õli
  • 1,5 l kuuma köögiviljapuljongit
  • 195 g sibulat
  • 30 g küüslauku
  • 450 g risotoriisi
  • 225 ml (punast) veini
  • 75 g võid
  • pipart
  • 300 g fetat

Koori peedid ja tükelda need u 1 cm kuubikuteks. Sega 1 spl õli ja soolaga läbi ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit. Püreeri pool peedikuubikutest 6 dl puljongiga ning lisa potti ülejäänud puljongile. Lase keema tõusta ja mõni minut podiseda.

Pane ülejäänud pool peedist ahju tagasi ja küpseta veel 15 minutit kuni peedikuubikud karamelliseeruvad.

Haki sibulad väikesteks tükkideks. Viiluta küüslauguküüned. Kuumuta keskmisel kuumusel 1 spl õli poti põhjas ning prae selles sibulat ja küüslauku u 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Alanda kuumus, lisa riis ja küpseta segades paar minutit kuni riisiterad muutuvad kergelt läbipaistvaks. Lisa vein ja lase podiseda kuni see on riisi sisse imendunud. Lisa kulbitäis või paar peedipuljongit. Lase podiseda, ise samal ajal pidevalt segades kuni vedelik on riisi sisse imendunud. Seejärel lisa järgmine kulbitäis puljongit ja toimi samamoodi. Jätka nii u 20 minutit kuni riis on parajas küpsusastmes. Kui puljong saab juhtumisi enne otsa, võid ka kuuma vett kasutada. Lisa tükeldatud või, maitsesta pipraga ning sega läbi. Sega hulka röstitud peedikuubikud.

2015-09-06 18.30.12

Jaota risoto kausside vahel ja puista peale hakitud feta.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Peedirisoto fetaga

  1. Pingback: Toortatrast “risoto” seentega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s