Värske salat küpsetatud oapallide ja maheda sinepivinegretiga

Värske värviline salat, täitvad ja eriti lihtsalt valmivad oa-seemnepallid ning kõigele vunki juurde andev (ja mu vaieldamatu lemmik siinses retseptis) sinepivinegrett. Viis viiest. Läheb kindlasti kordamisele.

Idee siit.

neljale

2015-09-06 18.21.53

Oa-seemnepallid (20 tk, 258 kcal/100 g):

  • 2 x 400 g purk valgeid ube
  • 150 g kooritud päevalilleseemneid
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 20 g hakitud küüslauku

Pane ahi 250 kraadi juurde kuumenema. Kurna ja loputa oad. Tee oad kätega pudiks ja lisa kõik ülejäänud koostisained. Sega hoolikalt läbi. Vormi pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 250 kraadi juures umbes 8 minutit.

2015-09-06 16.34.44

Mahe sinepivinegrett (185 kcal/100 g):

  • 2 spl mahedat sinepit (nt Meira, 42 g)
  • 1 tl siirupit (9 g)
  • 1 spl külmpressi oliiviõli
  • 1 spl sojakastet
  • 3 spl vett
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • peotäis värskeid hakitud ürte (panin 5 g rohelist sibulat ja pisut peterselli)

Vinegreti jaoks vispelda kõik koostisained omavahel kreemjaks salatikastmeks.

Salati jaoks:

  • 100 g värsket spinatit
  • 2 avokaadot (u 140 g)
  • 200 g kirsstomateid
  • 160 g redist

Aseta vaagnale spinat, seejärel viilutatud avokaado, poolikud kirsstomatid ja rediserõngad. Kõige peale aseta oa-seemnepallid ja seejärel nirista peale sinepivinegrett. Serveeri kohe.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s