Kookose-porgandisupp laimi ja basiilikuga  

Mõtlesin, et küll see supp maitseb tuttavalt. Alles hiljuti sai pmts sama suppi tehtud, aga praegusesse läks ka laimimahl. Kui valima peaks, siis teeks tänast suppi veel. Hapukus sobib vürtse ja porgandi magusust hästi tasakaalustama!

Idee siit.

kuuele (86 kcal/100 g)

2015-09-09 18.44.18

  • 540 g porgandit
  • 160 g sibulat
  • 1 spl õli
  • 330 g punaseid läätsesid
  • 1,5 l köögiviljapuljongit
  • 15 g tükeldatud värsket ingverit
  • 600 ml kookospiima (kasutasin 400 ml lahjat kookospiima ja 190 ml kookoskoort)
  • 30 g küüslauku
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 tl sinepiseemneid
  • 0,75 tl soola
  • 1,5 laimi mahl (u 63 ml)
  • 1 peenelt hakitud punane tšilli (u 7 g)
  • värsket basiilikut

Koori porgandid, lõika viiludeks. Haki sibul jämedalt. Kuumuta potis õli, prae sibulat paar minutit. Siis lisa porgandid ja läätsed, maitsesta vähese soolaga ja prae veel paar minutit.

Lisa köögiviljapuljong, riivitud ingver, hakitud küüslauk, vürtsköömned ja sinepiseemned ning kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15 min kuni 20 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.

Püreesta supp ühtlaseks, siis maitsesta soola, laimimahla ja tšilliga. Kaunista basiilikulehega ning serveeri.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s