Mandli-kaerahelbe krepid

Pannkoogid, kus lisaks nisujahule sees ka mandlijahu ja kaerahelbed. Jällegi ei suutnud ma korralikke kreppe teha, tulid nats liiga paksud. Maitselt päris mandlised, nii et kohe aru saada, et pole tegu tavaliste pannkookidega.

Idee siit.

neljale (253 kcal/100 g)

2015-09-12 11.50.06

  • 100 g mandlijahu
  • 90 g täisterakaerahelbeid
  • 90 g nisujahu
  • 490 ml piima
  • 2 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • näpuotsatäis soola

Pane mandlijahu ja kaerahelbed köögikombaini ning purusta kuni tekib jahutaoline mass.

Kalla köögikombaini sisu suurde kaussi ja sega juurde nisujahu. Lisa piim, munad, suhkrud ja sool. Vispelda kuni tainas on segunenud ja ühtlane.

Soojenda suur mittenakkuv pann madalal kuumusel. Vala umbes kolmveerand kulbitäit tainast pannile ja liiguta panni ringi, et tainas jaguneks ühtlaselt ja tulemuseks oleks suur ning õhuke krepp. Küpseta, kuni krepi ääred tulevad kergelt panni küljest lahti. Eemalda krepp ettevaatlikult pannilt, liikudes äärtest keskele. Keera ümber ja küpseta ka teine pool kuldpruuniks. Tee sama ülejäänud tainaga.

Neid kreppe soovitan süüa banaani ja Nutellaga. Samas võib sisse toppida ka maapähklivõid, keedetud kondenspiima, mustikaid, maasikaid, Kreeka jogurtit, ricotta‘t jnejne. Maitsevad hästi ka külmalt!

2015-09-12 11.39.32

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s