Banaanimuffinid karamellikatte ja soolapähklitega

Mahlased muffinid, milles pole kasutatud suhkrut, vaid datleid ja banaani. Siiski on need väga magusad, nii et sisse riivitud apelsinikoor on väga vajalik. Peal on jällegi midagi väga magusat: keedetud kondenspiim. Aga seda tasakaalustavad omakorda soolapähklid. Kaneeli jätaks teinekord lisamata, aga see on lihtsalt maitse asi. Algretseptis olnud kaerajahu asendasin täisteranisujahuga, nii et muffin oli ka väga täitev. Täitsa täiuslik muffin ju!

Idee siit.

5 tk (291 kcal/100 g)

2015-09-11 19.52.08

Muffinid:

  • 35 g sulatatud võid
  • ühe apelsini riivitud koor (5 g )
  • 1 keskmine banaan (u 145 g)
  • 3 datlit (u 18 g)
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 30 g nisujahu
  • 30 täisteranisujahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,25 tl kaneeli
  • soola

Sulata või ja lisa riivitud apelsinikoor ning sega ühtlaseks. Püreesta banaanid koos datlitega, lisa muna, sulatatud või, küpsetuspulbriga segatud jahud, vanill, kaneel ja sool. Tõsta tainas muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 min.

2015-09-11 19.38.20

Katteks:

  • u 105 g keedetud kondenspiima
  • 20 g soolatud maapähkleid

Määri igale muffinile 1 tl kuni 2 tl keedetud kondenspiima. Haki pähklid väiksemaks ja puista muffinitele.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s