Sidruni-mooniseemne muffinid valge šokolaadi glasuuriga

Lihtsad muffinid, mis said mul päääris sidrunised. Õnneks valge šokolaad tasakaalustas sidrunimahla hapukat ja -koore mõrkjat maitset. Paberi küljest tulid ilusti lahti alles pärast külmikus seismist!

6 tk (321 kcal/100 g)

2015-09-12 16.53.57

  • 80 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 spl mooniseemneid
  • 1 lahtiklopitud muna
  • 35 g sulatatud võid
  • 40 ml maitsestamata jogurtit
  • ühe sidruni riivitud koor (3 g)
  • poole suure sidruni mahl (56 ml)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Täida 12 auguga muffinipann paberist muffinivormidega.

Sõelu suurde kaussi jahu, lisa küpsetuspulber, suhkur, sool ja mooniseemned. Sega ühtlaseks. Lisa muna, või, jogurt, sidrunikoor ja -mahl. Sega kõik kokku ühtlaseks tainaks. Kasta supilusikas märjaks ja tõsta sellega suur lusikatäis tainast igasse vormi. Küpseta 25 min kuni 30 minutit, kuni muffinid on kuldsed ja nende sisse pistetud tikk jääb kuivaks.

2015-09-12 16.47.57

Valge šokolaadi glasuur:

  • 1 spl võid
  • 30 g valget šokolaadi

Kui muffinid on jahtunud, valmista glasuur. Selleks sulata potis või, tõsta pott tulelt. Lisa kohe tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks. Kui glasuur on liiga paks, lisa teelusikatäis sooja piima. Kata muffinid õhukese glasuurikihiga.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s