Sealihakaste

Nii lihtne toit. Ja nii kodune maitse. Polnud ammu midagi sellist valmistanud, nii et see tundus ikka üle mõistuse hea! Kindlasti läheb kordamisele. Eriti hea oli veel kui tomati-kurgi-hapukooresalat kõrvale valmistada!

Idee siit.

kuuele (168 kcal/100 g)

2015-09-14 17.47.15

  • u 780 g sealiha (kasutasin kaelakarbonaadi)
  • 1 spl maapähkliõli
  • 195 g porgandit
  • 160 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 1 suur punane paprika (u 235 g)
  • soola, pipart
  • u 310 ml vett
  • 4 spl lahjat hapukoort (80 g)
  • värsket peterselli

Lõika sealiha kuubikuteks. Pruunista suures potis õlis. Tõsta lihatükid kõrvale.

Lisa potti tükeldatud porgand, sibul, küüslauk, tšilli ja paprika ning prae läbi. Lisa liha uuesti potti, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale nii palju vett, et liha oleks peaaegu kaetud. Kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel seni, kuni liha on pehme.

Enne serveerimist lisa hapukoor ning kuumuta läbi. Peale puista peterselli.
Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sealihakaste

  1. merxake says:

    Paprika jätan välja, aga muidu katsetan seda kindlasti! :P

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s