Sidrunitort

Kuna sünnipäevaks tehtud Olga sidrunikook oli imeline, siis pidin ka selle järele proovima. Vaarikaid oli meil sel aastal maal vähe ja olen suure osa neist juba ära kasutanud, nii et ei hakanud vaarikakihti tegema. Oleks liiga suur tort ka tulnud :D Arvan, et see oli õige otsus, sest tort sai selletagi täiuslik!

Blondie ei tahtnud kuidagi õnnestuda. Tuli nii madal ja veidra kujuga, et pidin kaks tükki küpsetama. Seega kartsin, et põhja saab liiga palju ja tort tuleb liiga kuiv. Immutasin põhju hoolega vee ja piimaga ja õnneks tundus, et seda ei tulnudki liiga palju. Kummaline, tegin ju siiski topeltkoguse.

Blondie on ülimagus, nii et hapukas sidrunikreem sobib sellega ideaalselt. Mehe arvates oli veidi liiga happeline, aga sõbrannad kiitsid kahe suupoolega heaks.

Idee siit.

391 kcal/100 g

2015-09-12 17.36.012015-09-13 16.24.49

Blondie (mina duubeldasin kogused ja tegin 2 sellist põhja):

  • 125 g võid
  • 100 g tükeldatud valget šokolaadi
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 130 g jahu
  • soola

Kata 24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja kuumuta ahi 180 kraadini.

Sega kuumakindlas kausis või ja šokolaad ning kuumuta vesivannil pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud. Teises kausis sega munad, suhkur ja vanill. Lisa veidi jahtunud šokolaadi-või segu. Sõelu juurde jahu ja sool. Kalla tainas vormi ja küpseta u 20 minutit. Lase vormis jahtuda, seejärel lõika tainas pooleks.

Sidrunivõie

  • 1 muna
  • 3 spl suhkrut
  • 1 sidruni mahl (u 65 ml) + 1 sidruni koor (u 2 g)
  • 40 g magedat toasooja võid

Sega kuumakindlas kausis muna, suhkur ja sidrunimahl ning -koor. Tõsta kauss kuuma vee kohale nii, et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb (seda on hästi tunda, kui visplit juba raskem liigutada). Tõsta pott tulelt, lase jahtuda natuke. Leigesse kreemi klopi juurde toasoojad võikuubikud. Kata kauss kinni ja jäta külmkappi oma korda ootama.

Sidrunikreem

  • 2 muna
  • 6 spl suhkrut
  • 2 sidruni mahl (u 150 ml)+ 1 sidruni koor (u 3 g)
  • 4 želatiinilehte
  • 4 dl vahukoort
  • 200 g mascarpone’t

Talita samamoodi, nagu sidrunivõidega. Ainult et paksenenud sidrunikreemile sega hulka külmas vees ligunenud želatiinilehed.  Sel ajal, kui tõstad valmis kreemiga poti tulelt ja lased jahtuda, vahusta vahukoor ja mascarpone tugevaks kreemiks. Vispelda kolmandik vahukoore-mascarpone segust jahtunud sidrunikreemi hulka. Seejärel sega ülejäänud vaikselt spaatliga juurde.

Kate

  • 2 dl vahukoort
  • 200 g mascarpone’t
  • 2 spl suhkrut
  • meelepäraseid kaunistusi: kasutasin värsket sidrunit, vaarikaid ja nonparelle

Tordi ehitamiseks pane valmis tordialus ja aseta sellele blondie-poolik (võid seda natukene piima või veega immutada). Ümber pane tordirõngas. Tee seda kõike kiirelt, et sidrunikreem ei hakkaks veel tahenema.

Määri pool sidrunikreemist blondie‘le, aseta peale teine blondie-poolik (mida võid jällegi immutada), millele määri peale sidrunivõie. Kõige peale määri järelejäänud sidrunikreem. Nüüd lase tordil u tunnike külmkapis taheneda.

Vahusta vahukoor ja mascarpone suhkruga tugevaks kreemiks ning kata sellega tort (mina panin osa kreemist pritskotti, et kaunistusi pritsida). Kaunista vastavalt soovile!

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s