Karamellise kaalikaga täidetud paprikad

Magusa võis karamellistatud kaalikaga täidetud paprikad koos soolase feta ja parmesaniga. Elukaaslase meelest oli midagi puudu ja roog oli kui lisand. Minule aga meeldis. Eriti kaalikatäidis.

Idee Oma Maitsest.

neljale (121 kcal/100 g)

2015-09-16 18.52.09

  • 100 g võid
  • 1 suurem kuubikuteks lõigatud kaalikas (995 g)
  • soola, pipart
  • peotäis hakitud basiilikut (8 g)
  • 20 g hakitud küüslauku
  • 195 g riivitud parmesani
  • 5-6 väiksemat paprikat, soovitatavalt erivärvilisi (910 g)
  • 1 spl õli
  • 100 g fetat
  • peterselli

Sulata pannil või ning hauta vaiksel kuumusel kaalikat. Lisa sool, basiilik ning veidi pipart. Alanda kuumus hästi madalaks ja hauta kaalikaid aeg-ajalt segades umbes 45 minutit. Tõsta kaalikad pannilt, sega juurde küüslauk ja riivitud parmesan.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja südamik ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lõigatud pool ülespoole. Piserda veidi õliga, maitsesta soola-pipraga ning tõsta ahju umbes pooleks tunniks.

Tõsta kaalika-parmesanisegu paprikapoolikutesse, murenda peale fetat ning küpseta umbes veerand tundi, kuni paprikad hakkavad kergelt pruunistuma. Serveerides puista peale värskelt hakitud peterselli.

2015-09-16 18.05.492015-09-16 18.11.30

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s