Šokolaadi-karamelli-pähkli trühvlid

Ühed eeeriti rammusad trühvlid. Nii šokolaadised ja kreemised, sees peidus terve pähkel. Krõmpsu lisavad ka karamellitükid. Kuna sees on niigi tume šokolaad, siis katmiseks kasutasin piimašokolaadi ja Kalevi karamellitükkidega šokolaadi. Retseptis antud pähklikogus tundus liiga suur, sest mul jäi pool üle…samas šokolaadi jäi puudu :D Tempereerida jällegi ei saanud, sest pole ikka veel uut termomeetrit osta raatsinud, nii et trühvlid “higistasid” pildil korralikult.

Idee siit.

u 21 tk (500 kcal/100 g)

2015-09-17 20.46.21

  • 125 g tumedat šokolaadi
  • 15 g võid
  • 1 dl vahukoort
  • 1 spl mett
  • 75 g suhkrut
  • soola
  • 50 g metspähkleid
  • u 180 g piimašokolaadi (millest mul 65 g oli Kalevi karamellitükkidega šokolaad)

Tee ettevalmistused: tükelda šokolaad ja pane kaussi; tõsta või toatemperatuurile, kata üks lõikelaud küpsetuspaberiga ja pane vahukoor meega väiksesse potti.

Valmista karamell kuivmeetodil ehk pane paksupõhjalisse potti kolmandik suhkrust ning kuumuta seda mõõdukal kuumusel. Ära sega! Vajadusel tõsta pott vahepeal õhku ning keeruta, et suhkur jaotuks ühtlaselt. Kui suhkur on enamvähem sulanud, lisa teine kolmandik ja kui seegi sulanud, siis lisa ülejäänud suhkur. Kuumuta, kuni suhkur on tumeda merevaigu tooni. Kalla pool karamellist küpsetuspaberiga kaetud lõikelauale. Nüüd kuumuta vahukoore-meesegu keemiseni ja kalla sellest umbes kaks kolmandikku šokolaadile ning ülejäänud karamellile (siinkohal hakkab karamell kõvasti keema, ära ehmata, vaid jätka kiiresti segamist). Lisa karamellile või ja puista hulka sool.

Sega šokolaadi-vahukooresegu, kuni see muutub ühtlaseks. Nüüd sega selle hulka karamell ja lase trühvlisegul jahtuda (võid protsessi kiirendamiseks panna segu ka külmkappi). Purusta kõrvale pandud karamell peenemaks puruks ja sega see jahtunud šokolaadikreemi hulka.

Vormi saadud massist pallikesed ja suru iga pallikese keskele metspähkel. Kui segu tundub vormimiseks liiga pehme, siis pane esialgu parajad portsud kreemi teelusikaga küpsetuspaberi peale ja tõsta külmkappi. Seejärel võta külmast välja ja vormi pallid. Pane pallikesed tagasi külmkappi. Järelejäänud metspähklid haki peenelt.

Sulata šokolaad. Kasta selles pallikesi, puista peale metspähklid ja lase hanguda.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s