Kookoskattega rabarbri-maasikakook

Väga lihtne ja kodune rabarbi-maasikakoogike, millel nisujahuvaba põhi. Algretseptis oli tehtud plaadil, aga ma pistsin ikkagi vormi. Kook tuleb päris mahe ja hapukas, nii et hakkasin kahtlema, kas üldse panin õige koguse suhkrut. Aga ilmselt ikka panin. Kasutasin külmutatud rabarbit ja maasikaid, nii et lasin neil veidi toatemperatuuril seista ja siis segasin kartulitärklisega läbi. Nii jäid neisse ikka mahl ja maitse ka sisse. Magusa armastajatel soovitaks koogi enne serveerimist tuhksuhkruga üle raputada!

Idee Oma Maitsest.

310 kcal/100 g

2015-09-19 19.05.41

Koogipõhi:

  • 200 g mandlijahu
  • 3 spl pruuni suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 75 g toasooja võid
  • 1 suurem muna

Koogipõhja jaoks sega omavahel mandlijahu, suhkur ja sool. Lisa pehme või ja muna ning töötle ühtlaseks massiks. Suru tainas palliks ja aseta vähemalt pooleks tunniks külma. Vajuta tainas ühtlase kihina 26 cm koogivormi põhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni tainas on küps, kuid mitte pruun.

Rabarbi-maasikatäidis:

  • 75 g toasooja võid
  • 135 g pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 g Kreeka jogurtit
  • 2 muna
  • 170 g kookoshelbeid (panin veidi ka kookoslaaste)
  • 2 spl jahu
  • 400 g tükeldatud rabarbreid
  • 200 tükeldatud maasikaid

Täidise jaoks vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa jogurt, munad, kookoshelbed ja jahu. Laota eelküpsetatud põhjale tükeldatud rabarber ja maasikad, vala peale kookostäidis ning küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit kuni 40 minutit, kuni täidis on kergelt kuldpruun.

2015-09-19 18.30.23

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s