Kartulivorm ürtide ja juustuga

Köögiviljadest ja ürtidest pungil kartulivorm, mis siiski millegagi ei üllatanud. Värske salatiga täitsa söödav, aga muidu jääb kuivemapoolseks.

Idee siit.

kuuele (109 kcal/100 g)

2015-09-19 19.21.37

  • 1 kg kartuleid
  • 300 g porgandit
  • 100 g juustu (suurem osa sellest oli mul parmesan ja ülejäänu tavaline juust)
  • 25 g küüslauku
  • kuivatatud punet
  • peotäis värskeid basiilikulehti (8 g)
  • 1 tl köögiviljapuljongit
  • soola
  • 425 ml piima
  • 75 ml vahukoort

Pese ja koori kartulid. Viiluta neist õhukesed rattad (köögikombaini abiga võtab see vaid paar minutit). Koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Riivi ka juust ning tükelda küüslauk. Laota pooled kartulilaastud ahjuvormi põhja, puista vahele riivitud porgand ja juust, küüslauk, pune ning basiilikulehed. Raputa üle puljongipulbriga, soovi korral lisa ka soola ja pipart. Laota peale teine pool kartulilaaste, vajadusel lisa soola ning kalla üle piima ja vahukoorega. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

2015-09-20 18.31.53

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kartulivorm ürtide ja juustuga

  1. Pingback: Kanapalad Nigella moodi | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s