Porgandi-kanalihavorm mädarõikaga

Kõigi kartulivihkajate lemmikretsept: ahjuvorm porgandiga! Ise kartsin, et see tuleb liiga magus, nagu vahel porganditoitudega juhtub. Õnneks ei olnud üldse magus! Algretseptis oli täidisena kasutatud ainult majoneesi, kuid kuna ma seda ei armasta, siis asendasin suurema osa kogusest hapukoorega. Ja mõlema puhul kasutasin lahjat versiooni, sest nii on see retsept tõesti kõhule hea nagu selle kirjelduses kirjas :P Omalt poolt lisasin feta, rohelise sibula ja tšilli. Mädarõigas annab viimase viimistluse ja saabki üle ootuste maitsva õhtusöögi.

kuuele (123 kcal/100 g)

2015-09-23 11.49.04

  • 900 g porgandit
  • 710 g kanafileed
  • 20 g rapsiõli
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 3 spl mädarõigast (60 g)
  • 25 g küüslauku
  • 155 g kerget majoneesi
  • 250 g 10-protsendilist hapukoort
  • 30 g fetat
  • 10 g rohelist sibulat
  • maitse järgi tšillit
  • 6 spl riivleiba (70 g)
  • 150 g riivitud juustu

Koori porgandid ja lõika 1 cm pikkusteks ratasteks ning keeda need pehmeks. Kurna.

Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks, prae kergelt õlis läbi, maitsesta soola, pune ja mädarõikaga. Viska juurde hakitud küüslauk. Sega läbi ja lisa juurde majonees ning hapukoor. Kuumuta veel kord läbi ja laota kana-mädarõikasegu keedetud porganditega kihiti ahjuvormi. Pudista peale feta, hakitud roheline sibul ja peenelt tükeldatud tšilli. Puista peale riivleib ja -juust. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

2015-09-23 11.20.212015-09-23 11.52.28

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Porgandi-kanalihavorm mädarõikaga

  1. merxake says:

    Nii tore kuulda, et sulle, kui toidugurmaanile ka mekkis see retsept! Huvitavad lisandid panid ka juurde.

    Like

    • Gerli says:

      Gurmaan või asi :D Lihtsalt püsimatu hing, kes sama asja mitu korda süüa ei taha :P Ja lisandid on tavaliselt need asjad, mis külmikus vedelevad või parasjagu potis kasvavad :D Aga andsid palju juurde kindlasti!
      ps! Isegi Erkile meeldis, kuigi ta eriti porgandit ei armasta (kui kartulit juures pole).

      Like

      • merxake says:

        Madis on ka üldiselt kartul-ja-liha-usku, aga seda rooga sööb samuti hea meelega! Universaalne retsept ühesõnaga! :D
        PS. Mul kahjuks ei kasva potis midagi hetkel ja külmikust ka just üleliia põnevaid jääke üldjuhul ei leia :/

        Like

        • Gerli says:

          Mul sel aastal oli kõik nii vist hiline, et praegu suur valik värsket võtta: tomat, basiilik, tšilli ja petersell. Kui kass just kõike ära ei hävita :D

          Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s