Aasiapärane lõhe-kookosepada

Lõhe hinna tõttu päris luksulik õhtusöök, mis aga valmib väga kergelt. Kõik asjad järjest potti ja 20 minutiga ongi valmis. Hea roog, mida pakkuda külalistele, sest seda tuleb päris suur kogus.

Idee siit.

kuuele-seitsmele (107 kcal/100 g)

2015-09-27 17.40.34

  • 1 kg lõhefileed (puhastatult oli mul 945 g)
  • 110 g sibulat
  • maitse järgi tšillit
  • 25 g küüslauku
  • 525 g suvikõrvitsat
  • 250 g šampinjone
  • 300 g brokolit (kasutasin külmutatud)
  • 10 g õli
  • 2 tl punast karripastat (20 g)
  • 6 dl kookospiima (kasutasin 400 ml lahjat ja 200 ml extra creamy‘t)
  • 300 g Türgi ubasid (kasutasin külmutatud)
  • soola, pipart
  • poole sidruni või terve laimi mahl (33 ml)

Lõika kala suurteks kuubikuteks. Prae kergelt läbi ja jäta ootele.

Haki sibul, tšilli ja küüslauk. Lõika suvikõrvits pikuti neljaks sektoriks ja siis sentimeetristeks viiludeks. Puhasta ja viiluta šampinjonid. Lõika brokoliõisikud üksteisest lahti.

Pane suurde potti natuke õli ja prae selles sibulat, tšillit,  küüslauku, karripastat, suvikõrvitsat ja šampinjone umbes 5 min kuni 10 minutit, et kõik oleks kergelt läbi kuumutatud. Lisa kookospiim, brokoli, Türgi oad, eelnevalt praetud kalakuubikud ning hauta umbes 10 minutit.

Maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale poole sidruni mahl.

Serveeri omaette roana või täisterariisiga. 

2015-09-27 17.53.11

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s