Karamellivulkaan ehk coulant au chocolat vedela kohvi-karamelli sisuga

Šokolaadisisu asemel peaks sellest koogikesest välja voolama kohvi-karamellitäidis. Varem mul selle blogi retseptidega õnne pole olnud. Something gets lost in translation probably. Ja nii ka seekord :D Retsept on ise nii lihtne, aga kõik läks pekki. Valitud muffinivormid olid liiga õhukesed, nii et vedelat tainast oli raske ilusti sisse saada. Täidis aga tuli veel vedelam, nii et seda ei saanud kuidagi ilusti taina keskele panna ja see voolas igale poole. Lisaks tuli tainast nii palju, et retseptis antud koguse järgi vorme täites said need liiga täis. Nagu arvata oli, hakkas täidis ahjus igalt poolt välja pressima. 12 koogikese asemel saime 12 tavalist pluss 9 väikest. Ja kui taina sai nii ära kasutatud, siis täidist jäi IKKA üle. Aga kuna see oli nii hea, siis selle ära söömisega polnud probleemi. Ja vedela täidise asemel oli meil lihtsalt eriti mahlane sisu. Mnjaa. Aga maitse oli hea :D

Idee siit.

12 tk (pluss 9 väikest) (379 kcal/100 g)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2015-10-02 21.32.24

Täidis:

  • 2 topsi keedetud kondenspiima
  • ühe vanillikauna seemned
  • tass kanget kohvi

Pane kondenspiim kaussi ja sega sisse vanilliseemned. Valmista tassitäis kohvi ja vala 40 ml sellest kondenspiima sisse (võib proovida ka vähemaga, et kreem liiga voolav ei tuleks). Sega korralikult ja pane kondespiim külmikusse oma aega ootama.

Šokolaadikook:

  • 250 g tumedat šokolaadi
  • 250 g võid
  • 4 muna
  • 250 g suhkrut
  • 150 g nisujahu

Sulata või, lisa šokolaad ja lase sel võis sulada. Vahusta munad suhkruga, kuni tekib kerge ja kohev mass. Sega šokolaadisegu munadega ja viimasena lisa jahu. Vooderda muffinipann muffinivormidega. Lisa 45 g tainast igasse vormi, seejärel pane peale teelusikatäis kohvi-karamellitäidis (u 20 g) ja siis veel 15 g tainast. Küpseta ahjus u 15 minutit 190 kraadi juures. Väikseid koogikesi hoia ahjus 7 minutit. Jahuta täielikult.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaunistamiseks:

  • vaarikaid (u 200 g)
  • tuhksuhkrut

Kaunista koogikesed enne serveerimist vaarikate ja tuhksuhruga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2015-10-02 21.35.44

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s