Krõbekana magushapus kastmes ja munaga praetud nuudlid

Üks lihtne retsept, mis võtab küll veidi aega, kuid mille tulemusena valmib restorani kvaliteediga õhtusöök. Tegime seda viiekesi ja lõpuks sööma hakates sai vaid mõnumõminat kuulda. Keegi ei suutnud uskuda kui hea toiduga hakkame saime :D

Idee siit.

kuuele

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krõbekana (265 kcal/100 g):

  • 800 g kanafileed
  • 3 munavalget
  • 6 spl sojakastet (90 g)
  • 25 g küüslauku
  • ligikaudu 200 g maisitärklist
  • praadimiseks u 100 g õli

Alustuseks lõika kanafileest parajad kuubikud. Siis klopi munavalged kergelt lahti, lisa sojakaste ja tükeldatud küüslauk. Sega läbi ja tõsta kanatükid saadud segu sisse marineeruma. Lase jahedas poolteist tundi kuni üleöö maitsestuda.

Kui kana on maitsestunud, tõsta tükid marinaadi seest välja ja pane maisitärklise sisse. Sega hoolega, kuni kõik kanatükid on ühtlaselt valged.

Kuumuta pannil sentimeetrine kiht õli ning lisa kuuma õli sisse paneeritud kanad. Küpseta kümmekond minutit, aeg-ajalt kanatükke keerates, kuni tükid on pealt pruunid ja krõbedad ning seest küpsed. Pane valmis kanatükid mõneks ajaks köögipaberile nõrguma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magushapu kaste (132 kcal/100 g):

  • 180 g sibulat
  • 400 g paprikat
  • 25 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 225 g ketšupit
  • 3 spl riisiäädikat (45 g)
  • 70 g suhkrut
  • 70 g sojakastet
  • 10 g maisitärklist
  • 3 spl seesamiõli (39 g)
  • 3 spl tavalist praadimisõli (39 g)
  • 35 g rohelist sibulat
  • 3 spl tavalist praadimisõli (39 g)
  • 3 tl riivitud ingverijuurt
  • 300 ml puljongit

Viiluta sibulad ja paprika ning tükelda küüslauk ja tšilli. Sega kastmeks kokku ketšup, äädikas, suhkur, sojakaste ja maisitärklis. Tõsta kaste kõrvale.

Kuumuta pannil seesamiõli ja tavaline õli, lisa sibul. Prae sibulat keskmisel kuumusel umbes neli minutit, kuni sibul oli klaasjas. Siis lisa roheline sibul, paprika, küüslauk, tšilli ja riivitud ingver, prae veel viis minutit. Seejärel lisa puljong ja eelnevalt kokkusegatud kaste, sega läbi, keera pliidi kuumus minimaalseks ja lase kastmel vaiksel tulel pakseneda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuudlid (334 kcal/100 g):

  • 300 g munanuudleid
  • 2 spl seesamiõli (26 g)
  • 4 muna (panin 3 muna ja 3 munakollast)
  • 2 spl sojakastet (30 g)

Keeda vesi ja pane nuudlid sinna sisse. Lase paar minutit nuudlitel keevas vees liguneda, kuni need olid pehmed, seejärel kurna. Kuumadele nuudlitele vala peale seesamiõli ja sega läbi.  Klopi munad lahti ja klopi hulka ka sojakaste. Kuumuta vokkpannil õli ja nuudlid. Prae kaks minutit, siis nirista sisse munad, samal ajal segades. Prae pidevalt segades veel kolm minutit.

Serveerimiseks tõsta kõrbekana tükid magushapu kastme sisse ja sega läbi (kui seda liiga vara teha, siis krõbe kate läheb kastme sees pehmeks), seejärel serveeri koos nuudlitega.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s