Kapsa-seenehautis hakklihaga

Kapsas, hakkliha ja seened on justkui kokku loodud. Jällegi üks väga maitsev õhtusöök. Serveerisin keedukartuliga.

Idee siit.

kuuele (116 kcal/100 g)

2015-10-04 19.12.37

  • 2 sibulat (155 g)
  • 500 g kapsast
  • 2 spl õli
  • 500 g veisehakkliha
  • 565 g kupatatud metsaseeni (kasutasin soolatud pilvikuid)
  • maitse järgi tšillit
  • soola, pipart
  • 0,5 l puljongit
  • 2 loorberilehte
  • 100 g ketšupit

Haki sibulad ja lõika kapsas u 2 cm × 2 cm ruutudeks. Pane samal ajal kuumenema nii pott kui ka pann. Pane mõlemasse 1 spl õli ja seejärel mõlemasse 1 sibul ning prae klaasjaks. Pannile lisa hakkliha, seened ja tšilli ning potti kapsas. Maitsesta mõlema sisu soola ja pipraga, jätkates praadimist. Kui kapsas on juba õige natuke pruunistumas ja pehmemaks muutumas, siis alanda kuumust, lisa puljong, kata pott kaanega ja hauta. Hakkliha ja seente praadimisega läheb natuke kauem aega (u 15 min), kuni eraldunud vedelik aurustub ja seened õrnalt pruunistuvad. Valmis hakkliha ja seened lisa kapsale koos loorberilehtede ja ketšupiga. Sega hoolikalt läbi ja hauta veel vähemalt 40 minutit kuni 1 tund. Lõpupoole tasub kindlasti maitsta, kas roog vajab lisaks veel soola või pipart.

2015-10-04 17.51.28

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s