Belgia vahvlid

Ostsin elukaaslasele kingiks võileivagrilli, millega olid kaasas ka vahvlirauad. Pole elu sees varem pakse vahvleid küpsetanud ja enamasti väljas süües pole need mulle meeldinud. Samas Tänavatoidufestivalil sain päris häid, nii et tekkis tahtmine ka endal järele proovida. Vahetatavate raudadega masinast ma mingi erilist kvaliteeti ei oodanudki ja vahvlid said päris nätsked, kuid samas äärest krõbedad. Õnneks meile mõlemale meeldivad nätsked maiused. Eriti head on vahvlid maasikamoosiga.

Idee siit.

kolmele-neljale (241 kcal/100 g)

2015-10-10 10.57.13

  • 3 muna
  • 450 ml piima
  • 100 ml vett
  • 0,5 tl soola
  • 45 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 270 g nisujahu
  • 40 g sulatatud võid
  • serveerimiseks maapähklivõiga segatud vahukoort, maasikamoosi, banaani jne

Klopi munad kergelt vahule. Lisa piim, vesi, sool, suhkur ja küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Sega tainas ühtlaseks ning lisa jahtunud sulavõi. Lase pool tundi seista.

Kuumuta vahvlirauad. Tõsta kulbiga tainast vahvliraua vahele ning küpseta kuldkollaseks. Serveeri meelepärase lisandiga.

2015-10-10 11.11.20

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s