Punapeedikotletid õunte ja seesamiseemnetega

Sellest lõunasöögist ei oodanud ma palju, sest kotletitainas oli maitstes liiga tuline (enda süü muidugi :P) ja selle koostisosade maitsed ei sobinud kokku ning avokaadokaste oli liiga happeline. Kui aga lõpuks sööma asusin, sain korralikult üllatuda: mahe avokaadokaste täiendas suurepäraselt vürtsikaid kotlette. Serveerisin kinoaga.

Idee Oma Maitsest (august 2015)

neljale

2015-10-12 18.18.34

Avokaadokaste (132 kcal/100 g):

  • 1 suur küps avokaado (200 g)
  • 150 g Kreeka jogurtit (kasutasin Katharose oma)
  • 20 g küüslauku
  • 0,5 sidruni mahl (u 30 ml)
  • soola, pipart

Mikserda kastmeained saumiksriga siledaks ja läikivaks. Hoia serveerimiseni jahedas.

Kotletid (256 kcal/100 g):

  • 140 g värsket jämedalt riivitud peeti
  • 140 g jämedalt riivitud õuna
  • 100 g peenemaks pudistatud fetat
  • 20 g peeneks hakitud rohelist sibulat
  • 50 g kaerahelbeid
  • 1 muna
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 kuhjaga tl kurkumit
  • maitse järgi tšillit
  • paneerimiseks u 85 g seesamiseemneid

Kuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kõik kotleti koostisosad ühtseks massiks. Vormi 12 umbes 6 cm läbimõõduga kotletti, vajutades neid peopesade vahel kokku ja lamedaks. Tea, et need tunduvad üsna niisked.

Paneeri kotletid seesamiseemnetes ja tõsta ahjuplaadile 20 minutiks küpsema või kuni kotlettide pind on kergelt kuldne. Serveeri koos kreemise avokaadokastmega.

2015-10-12 17.51.00

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s