Pasta peekoni ja suvikõrvitsaga 

Ülimalt lihtne ja kiiresti valmiv pastaroog. Kaloreid on rohkelt, sest ikkagi pasta, parmesan ja peekon, aga samas üleliia rammus ei tundu, sest sisse on pistetud ka mahlast suvikõrvitsat ja purk konservtomateid. Kuna suurendasin pastakogust, siis oleks tegelikult võinud viimati mainituid koostisosi ka rohkem lisada, sest natuke kuivaks jäi.

Idee siit.

kuuele (172 kcal/100 g)

2015-10-14 17.45.28

  • 160 g suitsupeekonit
  • 760 g suvikõrvitsat
  • 25 g küüslauku
  • 400 g purustatud konservtomatit või passata‘t
  • soola, pipart
  • 500 g täisterapastat (kasutasin fussili‘t)
  • värsket basiilikut (10 g)
  • riivitud parmesani (60 g)

Pane esmalt suure potiga vesi keema.

Haki peekon väiksemateks tükkideks. Lõika suvikõrvits pikuti neljaks ning seejärel umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks.

Kuumuta suur praepann, lisa peekon ja prae kuldseks. Lisa pannile küüslauk ja suvikõrvits ning prae paar minutit. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ning lase kastmel tasakesi 7 minutit podiseda.

Pane pasta soolaga maitsestatud vette keema ning keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta hoolega, sega pannil oleva kastme hulka.

Jaota taldrikutele, rebi peale mõned basiilikulehed ning riivi veidi parmesani. Mina segasin needki toidu hulka.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s