Vaniljerullbiskviit õuntega

Pole nii ammu rullbiskviiti teinud, sest üldiselt suudan need alati pekki keerata. Enne oli mul gaasiahi, milles biskviit etteantud aja jooksul üle küpses, ja nüüd on mul elektriahi, mis lihtsalt kõik ära kõrvetab. Seega hirm oli suur. Tavaliselt olen biskviidi kummutamisel mehe appi kutsunud, aga nüüd polnud teda kodus. No pressure :D Aga tahtsin väga seda rulli proovida, sest õunatükid tainas ja vaniljene kohupiimakreem kõlasid väääga kutsuvalt. Imekombel suutsin biskviidi ka üksi kiire viskega lauale kummutada ja rullimisel ei läinudki see katki. Kui, siis ainult natuke ja põhjuseks oli suur immutamiseks kasutatud piima kogus. Põhi kõrbes pisut ära, mida nii suure kuumuse juures mu ahju puhul oodata võis, aga maitse oli tõesti hea! Nii mahlane ja täpselt parajalt magus.

Idee siit.

203 kcal/100 g

2015-10-16 17.37.39


Biskviittainas:

  • 2 õuna (puhastatult 200 g)
  • 1 spl suhkrut (15 g)
  • kaneeli
  • 3 muna
  • 135 g suhkrut
  • 60 g jahu
  • 80 g kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • immutamiseks piima (mul kulus 100 ml)

Koori ja puhasta õunad. Lõika väikesteks tükkideks ning sega 1 spl suhkru ja kaneeliga. Sega korralikult läbi ning jäta taina valmistamise ajaks ootele.

Klopi miksriga munad suhkruga vahule (käsimiksriga kulub selleks u 10 minutit). Sega omavahel kuivained ning sõelu seejärel munavahu sisse. Sega ettevaatlikult spaatliga läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Aseta peale kaneeli-suhkruga segatud õunatükid (ilma õuntest eraldunud vedelikuta) ning küpseta 225 kraadi juures 7 min kuni 10 minutit või kuni küpsetis on pealt kuldne. Selleks, et rulli paremini kokku keerata, aseta lauale küpsetuspaber ning puista sellele tuhksuhkrut. Kummuta küpsenud biskviit selle peale. Keera korraks rulli ja rulli tagasi lahti. Võta biskviiti kattev küpsetuspaber ära ning pintselda kook üle piimaga.

2015-10-16 17.06.042015-10-16 17.14.08

Täidis:

  • 100 g võid
  • 600 g kohupiimapastat (kasutasin 500 g Otto ricotta kohupiimapastat ja 100 g maitsestamata kohupiimakreemi)
  • 70 g Ekströms vaniljekastmepulbrit
  • 75 g suhkrut

Täidise jaoks sulata või ning sega see kokku kohupiimapastaga. Sega sisse vaniljekastmepulber ning suhkur. Sega täidiseained omavahel ning määri biskviidile. Keera kook küpsetuspaberi abil rulli ning aseta külmikusse maitsestuma. Serveerida võib umbes 5 tunni pärast, veel parem järgmine päev. Mina kaunistasin tuhksuhruga, sest šokolaadiga katmine oleks juba niigi magusa rulli puhul liig mis liig.

2015-10-17 14.58.54

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s