Rösitud kartulid chimichurri’ga

Ma pole suurem asi kartulifänn, aga selle retsepti järgi valmisid mu elu parimad ahjukartulid. Tõeliselt krõbeda koorikuga ja väga maitseküllased. Chimichurri lisas vajalikku värskust ja happelisust. Viimast tasubki teha suurem kogus, sest see sobib väga hästi liha juurde. Mina serveerisin kõrvale lõhet ja kooslus oli suurepärane!

Idee Oma Maitsest (juuli 2015)

kuuele (kartulid 141 kcal/100 g ja chimichurri 405 kcal/100 g)

2015-10-18 18.08.14

  • 1,6 kg värskeid kartulid
  • 45 g õli
  • soola, pipart

Kartulite valmistamiseks koori ja tükelda kartulid, aseta potti, kata külma veega ja lase keema tõusta. Keeda 10 minutit. Kurna ja tõsta ilma veeta kartulid korraks veel tulele, et liigne vesi aurustuks. Kalla kurnatud kartulid ahjuplaadile ja piserda õliga ning maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises kuni 220-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni karulite pind on kuldne ja krõbe. Serveeri koos chimichurri‘ga.

2015-10-18 17.38.14

Chimichurri:

  • 4 suurt peotäit hakitud peterselli (65 g)
  • peotäis kuivatatud punet
  • paar näpuotsatäit tšillihelbeid
  • 15 g hakitud küüslauku
  • 90 g oliiviõli
  • 4 spl sidrunimahla (43 g)
  • soola, pipart

Chimchurri jaoks tõsta petersell, pune, tšillihelbed, küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja sool-pipar kaussi ning sega kõik läbi.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s