Sidrunikala ehk pesce con limone

Viimasel ajal olen söönud rohkem kala kui terve eelneva elu peale kokku :D Alustasin kala söömist valgest kalast, aga see ei läinud eriti edukalt. Ei maitse lihtsalt väga. Siis aga avastasin enda jaoks lõhe ja nüüd tuleb selle järele isu isegi liiga tihti. Vaene rahakott :D Senini proovitutest on just see mu lemmik lõheretsept! Sidrunid muudavad kala eriti muredaks ja tegelikult võib retsepti kasutada ka teiste kalade puhul ning nii ahjus kui ka grillil.

Idee Oma Maitsest (juuli 2015)

kuuele (229 kcal/100 g)

2015-10-18 17.53.41

  • 1 kg nahaga kalafileed: sobivad siig, lõhe, forell, koha (kasutasin lõhet)
  • 1 suur sidrun
  • soola, pipart

Säti ahi hästi kuumaks, näiteks 230 kraadi peale. Viiluta sidrunid hästi õhukeselt ja säti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta kala sidrunitele, nahk ülespidi, raputa peale soola ja pipart ning küpseta ahju ülemises osas 10 min kuni 12 min, kuni nahk võtab kergelt jumet. Väga paksu lõhefilee korral võib kuluda kuni 15 minutit.

Kaste:

  • 1 pisema sidruni mahl (u 60 ml)
  • 2 spl oliiviõli (20 g)
  • 1 küüslauguküüs (5 g)
  • pool punast tšillikauna (3 g)
  • peotäis peterselli ja tilli (14 g ja 7 g)
  • soola, pipart

Vahepeal sega valmis kaste. Pigista sidrunimahl kaussi, lisa oliiviõli, haki küüslauk, tšilli ja maitseroheline peeneks ning lisa kastmele. Soovi korral lisa maitseks pipart ja soola. Sega korralikult läbi.

Tõsta küpsenud kala vaagnale ja nirista kastmega üle.

2015-10-18 18.08.14

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s