Pruuni riisi salat feta, ahjutomatite ja kikerhernestega

Krõmpsuv ja mahlane salat, kus on koos köögiviljad, tervislik pruun täisterariis ja kikerherned. Nõuab riisi keetmise ja tomatite röstimise tõttu veidi rohkem valmistamisaega, aga usun, et tulemus on seda väärt.

Idee Oma Maitsest (august 2015)

neljale (121 kcal/100 g)

2015-10-19 17.52.30

  • 230 g kirsstomateid
  • 1 spl rapsiõli
  • soola, pipart
  • 200 g keedetud pruuni riisi
  • 200 g kurnatud konservkikerherneid
  • 260 g kurki
  • 90 g hakitud sibulat
  • 25 g hakitud rohelist sibulat
  • 100 g murendatud fetat
  • 1 spl sidrunimahla
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 2 spl linaseemneõli

Esmalt rösti kirsstomatid. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini. Lao küpsetuspaberiga kaetud plaadile pooleks lõigatud kirsstomatid, lõikepind ülespoole. Piserda õliga, lisa sool-pipar ning rösti umbes 30 minutit. Jahuta.

Sega kausis pruun riis, tomatid, kikerherned, hakitud kurk, sibulad ja feta. Sega omavahel väikeses kausis sidrunimahl, küüslauk, sool ja pipar ning lisa niristades õli. Sega kõik ühtlaseks ja kalla kaste salatile peale. Sega läbi ning serveeri kohe. Mina praadisin sibula ja küüslaugu pannil kergelt läbi, sest mu kõht väga värsket sibulat ei armasta.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s