Õunakeeks iirisekattega

Ootasin ülimahlast keeksi, aga kahjuks pidin veidi pettuma. Teinekord jätaks riivitud õunast mahla välja pigistamata. Muidu oli hea magus amps, aga ilma tassitäie teeta poleks küllalt libedalt alla läinud.

Idee siit.

342 kcal/100 g

2015-10-21 19.48.43

  • 150 g võid
  • 135 g suhkrut
  • 2 muna
  • 5 spl hapukoort (115 g)
  • 270 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 300 g riivitud õunu (mul oli kogus pärast mahla välja pigistamist 230 g)

Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega juurde hapukoor ja omavahel segatud kuivained.

Pigista riivitud õuntelt liigne vedelik ja lisa tainale. Sega ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi.

Küpseta 170-kraadises ahjus u 1 tund ja 10 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Mul kulus tund või veidi vähem. Eemalda vormist ja lase täielikult maha jahtuda.

Iirisekate:

  • 150 g iiriskomme
  • 1 spl võid
  • 2 spl piima
  • 50 g India pähkleid

Katteks sulata potis kõik koostisained. Kata kook iirisekattega ja raputa peale hakitud India pähkleid.

2015-10-21 18.23.38

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s