Avokaado-hernesupp paneeritud suvikõrvitsaampsudega

Algses retseptis oli tegu külma supiga, aga kuna kasutasin külmutatud herneid ja spinatit, siis tegin mina sooja supi. Kuidagi õigem. Võib-olla söön homme üles soojendamata :D Kogused olid osaliselt detsiliitrites antud (nt spinat), nii et panin tunde järgi. Ilmselt on asi algretseptist kaugel, aga mulle maitses. Hoopis teistmoodi supp. Hernestest magus, mida tasakaalustas hapu sidrun, ja avokaadost kreemine.

Kõrvale serveerisin tavapärase leiva asemel hoopis suvikõrvitsaampse, mis olid paras nuhtlus. Ka just koguste koha pealt. Katet kippus väheks jääma, aga õnneks oli kodus ka veidi varu. Pisema suvikõrvitsa viilud muutusid ahjus krõbedaks, aga suurema omad jäid pehmeks. Mulle meeldisid mõlemad. Ja üllataval kombel kiitis isegi mees. Tema eelistas neid ampse üldse toorelt süüa.

Idee Oma Maitsest (juuli 2015)

neljale-kuuele

2015-10-22 18.33.41 2015-10-22 18.44.01

Herne-avokaadosupp (95 kcal/100 g):

  • 900 g värskeid herneid (kasutasin külmutatud)
  • 150 g värskeid spinatilehti (kasutasin külmutatud)
  • 6 dl vett
  • 30 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 535 g avokaadot (ostsin poest ühe 800-grammise koti)
  • ühe sidruni mahl (60 ml)
  • soola, pipart

Pane herned ja spinat keevasse vette ja keeda, kuni need on sulanud. Lisa hakitud küüslauk ja tšilli. Võta tulelt ja saumikserda ühtlaseks. Viska sisse ka avokaado ja sidrunimahl ning mikserda taaskord. Maitsesta soola-pipraga. Soovi korral serveeri külmalt.

Suvikõrvitsaampsud (170 kcal/100 g):

  • 710 g suvikõrvitsat
  • 130 g riivitud parmesani
  • 60 panko’t
  • soola, pipart

Lõika suvikõrvitsast õhukesed rattad ja sega kausis õliga. Mul jäi lause teine osa muidugi kahe silma vahele, nii et õli ei kasutanud. Teises kausis sega riivitud parmesan panko ning soola ja pipraga. Püherda suvikõrvitsatükke panko-segus. Suru veidi puru iga suvikõrvitsaratta külge.

2015-10-22 17.39.24

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta sinna suvikõrvitsarattad. Küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 20 min kuni 25 minutit, kuni juustu-panko-kate on krõbekuldne. Serveeri kohe soojana.

2015-10-22 18.20.22

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s