Täidetud ahjuõunad karamellikastmega

Mees ütles kohe, et talle ahjuõunad ei meeldi. Mina aga polnud neid varem saanud. Retsept tundus väga kutsuv. Palju pole vaja, minu jaoks piisab juba sõnast “karamell”. Maitsmisel selgus, et mullegi ei meeldi ahjuõunad :D Parim osa oli vahukoor ja karamellikaste. Mehele aga meeldis täidis (mis minu meelest liiga kuiv oli) ja ta ütles, et ahjuõuna kohta päris hea. Kõige masendavam oli veel see, et õunu tuli serveerida soojalt, aga kuidas sa paned sooja õuna peale vahukoore, ilma et see sealt minema voolaks? Vot mina ei tea.

Idee siit.

neljale (211 kcal/100 g)

2015-10-24 15.56.48

  • 4 õuna (puhastatul 660 g)

Urgitse õuntest väikese noa otsaga südamikud välja.

Täidis:

  • 50 g täisterakaerahelbeid
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 spl vahukoort
  • pool topsi keedetud kondenspiima

Sega omavahel kaerahelbed, sidrunimahl, vahukoor ja keedetud kondenspiim. Täida õunad kaerahelbe-kondenspiimaseguga. Aseta need siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit, kuni õunad on juba kergelt pruunikad ja pehmed.

2015-10-24 15.06.082015-10-24 15.47.44

Karamellikaste:

  • 3 spl vahukoort
  • pool topsi keedetud kondenspiima
  • serveerimiseks vahustatud vahukoort

Õunte ahjus küpsemise ajal valmista karamellikaste. Selle jaoks sega vahukoor ja keedetud kondenspiim ning kuumuta madalal tulel kuni saad ühtlase kastme.

Serveeri kuumad ahjuõunad vahustatud vahukoore ja karamellikastmega.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s