Paprikane seastrooganov

Kodune lihakaste, mis on loodud kartuli kõrvale.

Idee Oma Maitsest (jaanuar 2015)

kuuele (144 kcal/100 g)

2015-10-25 19.05.21

  • 330 g sibulat
  • 625 g punast paprikat
  • 15 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • praadimiseks 1 spl õli
  • 750 g seastrooganovi ribasid (kasutasin ise tükeldatud kaelakarbonaadi ja abaliha)
  • 25 g jahu
  • 1,5 spl paprikapulbrit
  • u 430 ml vett
  • 1,5 dl vahukoort
  • soola, pipart
  • 90 g hapukoort

Lõika sibulad pikuti neljaks ja haki peeneteks ribadeks. Tee sama paprikatega. Haki ka küüslauk ning tšilli. Prae sibulat pannil väheses õlis keskmisel kuumusel, kuni see muutub klaasjaks. Tõsta kuumust ja lisa strooganoviribad, pruunista ja kalla potti. Nüüd pruunista pannil väheses õlis ka paprikaribad, lisa potti. Raputa peale jahu ja paprikapulber, sega ühtlaselt läbi ja kata külma veega. Lisa ka vahukoor ja kuumuta pidevalt segades keemiseni, et jahu tükki ei läheks. Maitsesta soola ja pipraga. Keera kuumus madalamaks ja hauta, kuni liha on pehme, umbes pool tundi. Lisa hapukoor, kontrolli veel maitset ja serveeri nt meega röstitud köögiviljadega.

2015-10-25 19.01.59

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s