Jamie Oliveri läätsesupp

Ülimalt lihtne ja kiirelt valmiv sügissupp. Ma ei mäletagi, millal viimati mitte-püreesuppi tegin. Olin juba saumiksrit haaramas, kui lugesin retsepti lõpuni ja jõudis kohale, et ei peagi püreestama :D Milline pettumus. Minust on saanud tulihingeline püreesupi fänn, nii et tavasuppi oli päris võõras süüa. Liiga soolane oli ka minu jaoks, aga muidu okei.

Idee siit.

kuuele (57 kcal/100 g)

2015-10-28 19.08.17

  • 150 g Inglise toorsuitsupeekonit
  • 2 l köögiviljapuljongit
  • 200 g punaseid läätsesid
  • 25 g küüslauku
  • 240 g sibulat
  • 0,5 tl tšillihelbeid ja soovi korral ka veidi värsket tšillit
  • 1,5 tl soola (teinekord paneks vähem!)
  • 1 tl kuivatatud ürdisegu
  • 200 g porgandit
  • 1 purk valgeid ube
  • kaunistuseks peterselli

Prae peekon ja vajadusel nõruta üleliigsest rasvast. Lisa puljong ja läätsed koos hakitud küüslaugu ja sibula, tšillihelveste (ja tšilli), soola ja ürdiseguga. Keeda umbes 10 minutit ja lisa hakitud porgand. Keeda kuni porgand on peaaaegu pehme, umbes 5 min kuni 7 minutit. Seejärel lisa nõrutatud valged oad, lase supil uuesti keema tõusta ja vajadusel lisa soola. Kaunista peterselliga ja serveeri leivaga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s