Õunaroosidega kook

Üldiselt enam lihtsam kook ei saaks olla: osta poest tainas, sega kolm täidiseainet omavahel kokku ja viska õunad sisse. Aga noh, õunad võiks enne roosideks vormida. Just see osa oli ainsana keeruline. Õnneks on mul nobenäppudest sõbrannad, kel veidi rohkem kunstiannet kui mul, kes need valmis vorpisid. Täidist tundus algul kahtlaselt vähe, aga tegelikult oli täitsa piisavalt. Mõnus mahe kook. Õunu kulus meil tunduvalt rohkem kui 4, sest osa massist kees liiga pudruks ja seda ei saanud kasutada. Lõpuks jäi roosidest ikkagi puudu, aga saigi selline omanäolise mustriga kook :P

Idee siit.

229 kcal/100 g

2015-10-31 20.14.10 2015-10-31 20.58.50

  • 300 g pärmi-lehttainast
  • 4 õuna
  • 5 dl vett
  • 1 sidrun
  • 190 g suhkruga kondenspiima
  • 1 munakollane

Poolita õunad, puhasta südamikest ja lõika terava noaga paberõhukesteks viiludeks. Kuumuta kastrulis vesi ja poole sidruni mahl keemiseni, tõsta õunaviilud vette ning kuumuta veidi, kuni viilud on pehmed ja vormitavad. Tõsta sõelale nõrguma.

Rulli tainas õhemaks, lõika sobiva suurusega kettaks ning kata sellega 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad.

Sega kondenspiim, munakollane ja poole sidruni mahl, vala täidis põhjale.

Võta üks õunaviil, keera sõrmede vahel rulli ning keera selle ümber järgmised viilud, nii et saad roosi. Tõsta õunaroosid üksteise kõrvale täidisesse ja küpseta kooki 200-kraadises ahjus 30 min kuni 35 minutit.

IMG_2457IMG_2470

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s