Hiinapärane küpsetatud riis

Selle roa jaoks tasub riis eelmisel päeval valmis keeta, sest nii kannatab see paremini praadimist. Pluss toit valmib nii eriti kiiresti!

Idee siit.

kuuele (111 kcal/100 g)

2015-11-01 17.11.22

  • 120 g sibulat
  • maitse järgi tšillit
  • 10 g värsket ingverit
  • 170 g porgandit
  • 30 g rohelist sibulat
  • 1 spl õli praadimiseks
  • 3 muna
  • 1 kg keedetud riisi
  • valget pipart
  • 50 g sojakastet
  • 110 g külmutatud herneid
  • 90 g külmutatud aedviljasegu
  • 15 g röstitud seesamiseemneid

Koori ja haki sibul. Puhasta tšilli ja ingver ning haki mõlemad peenelt. Koori ka porgand ja lõika õhukesteks viiludeks, haki rohelised sibulad jämedalt.

Kuumuta vokkpannil õli. Pruunista sibul, lisa munad ja kohe ka riis, enne kui munad jõuavad hüübida. Maitsesta ingveri ja valge pipraga. Sega hulka ka sojakaste. Viimasena lisa roheline sibul, porgandiviilud, herned ja aedviljasegu, küpseta veel mõned minutid.

Maitsesta vajadusel sojaga ja puista üle röstitud seesamiseemnetega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s