Kleepuva ja krõbeda kattega broilerimaks

Ma söön maksa häbiväärselt vähe. Täitsa võimalik, et see oli mu elu teine maksaroog. Aga see oli nii lihtne toit, et lausa lust oli valmistada. Ainus küsimus oli mul see, et kui roosaks maks täpselt jätta. Ilmselt jätsin liigagi roosaks, aga kuna järgmistel päevadel plaanis toitu soojendada, siis on okei. Kaste on sel roal eriti mõnus: magushapu ja mõnusalt sinepine. Ja maks ise pealt krõbe ja seest suus sulav. Mmm!

Idee siit.

kuuele (164 kcal/100 g)

2015-11-01 15.39.29

  • 650 g jahutatud broilerimaksa
  • u 100 g tärklist (panin pooleks kartuli- ja maisitärklist)
  • soola

Kaste:

  • 55 g suhkrusiirupit
  • 80 g sinepit (sellest 50 g panin mahedat ja 30 g kanget)
  • 35 ml sidrunimahla
  • 25 ml riisiäädikat
  • 1,5 tl riivitud ingverit (7 g)

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning soovi korral pane piima sisse likku vähemalt 30 minutiks (mina seda ei teinud). Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

Pane taldrikule tärklis ning lisa paar näpuotsatäit soola. Püherda maksatükke tärklises ning prae siis kuumal pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Tõsta küpsetatud maksatükid kaussi.

2015-11-01 15.33.31

Vahepeal sega kokku kõik kastme ained. Vajadusel timmi kastet. Vala kaste maksatükkidele ning sega kergelt kõik kokku.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s