Superfood-puder

Juba teine kinopuder kookosega mu blogis. Seekord kookosjogurti asemel kookospiimaga. Magustajana on siin kasutatud datleid, aga soovi korral võib lisada ka mett või pruuni suhkrut. Soovitan seda kindlasti teha, sest muidu pudrul eriti maitset pole. Serveerimisel saab jälle oma kujutlusvõime tööle panna: mina valisin kookoslaastud, banaani, õuna, chia seemned, goji marjad ja piimašokolaadi. Eelmine puder meeldis siiski tunduvalt rohkem.

Idee siit.

kolmele (122 kcal/100 g)

2015-11-02 18.05.48

  • 150 g keetmata kinoad
  • 540 ml vett
  • 6 tükeldatud datlit (42 g)
  • 180 ml lahjat kookospiima
  • 0,75 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,25 tl piparkoogimaitseainet
  • soovi korral mett või pruuni suhkrut (ma panin 20 g esimest)

Loputa kinoad sõelal külma voolava vee all. Pane kinoa potti koos vee, datlite ja kookospiimaga, lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Lisa kaneel ja piparkoogimaitseaine, keeda veel 5 minutit. Vajadusel lisa veel veidi kookospiima. Mulle tundus hoopis, et vedelikku oli liiga palju, nii et lasin sel veel kauem keeda, et tulemus ikka puder oleks, mitte supp. Tõsta tulelt ja pane kaussi. Maitse ja soovi korral lisa veidi mett või pruuni suhkrut. Kaunista meelepäraselt.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s