Kamakreemi kook pähklinugatiga

Olin seda kooki aastaid teha tahtnud, aga ei leidnud poest nugatit. Nüüd lõpuks sain selle RIMIst. Ootasin põnevusega selle proovimist ja lõpuks maitstes selgus, et see meenutab väga Nutellat. Ehk oleks saanud ka sellega hädapärast koogi ära teha. Nutella on muidugi tekstuurilt pehmem ja maitse on vähem pähklisem, nii et võimalusel tasub ikka nugatit osta. Kook tuleb vääääga rammus, samas mahe ja mõnus!

Idee siit.

409 kcal/100 g

2015-11-07 12.36.02

  • 360 g Digestive küpsiseid
  • 150 g võid
  • 100 g pähklinugatit
  • 300 g valget šokolaadi
  • 200 ml vahukoort
  • 150 g toorjuustu
  • 45 g  kamajahu
  • 400 g kohupiimapastat
  • kaunistamiseks veel u 70 g pähklinugatit ja 5 g kamajahu

Purusta küpsised peeneks, sulata või ja sega omavahel ühtlaseks massiks. Suru küpsisemass lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Sulata kergelt ka pähklinugat ja määri küpsisepõhjale. Aseta vorm täidise valmimiseni külma.

Sulata valge šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta koor, mikserda juurde ka toorjuust, kamajahu ja kohupiimapasta. Lõpuks nirista juurde šokolaad. Vala täidis küpsisepõhjale ja jäta üleöö külma tarduma.

Kaunistamiseks veereta nugati tükikesi kamajahus.

2015-11-07 12.33.03

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s