Kanamaksatäidise ja bataadimütsiga ahjutomatid

Täidetud paprikaid on ilmselt kõik teinud/söönud, aga täidetud tomatit polnud mina varem proovida saanud. Seega sain positiivselt üllatuda. Ahjutomat meeldib mulle palju rohkem kui ahjupaprika ja see täidis viis keele alla. Juba tomatite täitmise ajal läks osa sellest kõhtu :P Serveerisin tomateid riisiga, mis just kõige paremini sinna kõrvale ei sobinud. Ajakirjas soovitati kõrvale värsket salatit teha.

Idee Oma Maitsest.

kuuele (93 kcal/100 g)

2015-11-08 18.38.15

  • 1 bataat (310 g)
  • 10 keskmist tomatit
  • 500 g broilerimaksa
  • poole sidruni mahl (40 ml)
  • 5 g hakitud peterselli
  • soola, pipart
  • u 3o g bataadi keeduvett
  • 150 g sulatatud juustu (kasutasin murulaugumaitselist)
  • 25 g rohelist sibulat
  • maitse järgi tšillit

Pane bataat keema. Lõika tomatitel mütsid peast ja eemalda lusikaga sisu. Viimasest tegi mees endale toidu kõrvale tomati-kurgi-lillkapsa-hapukooresalati.

Lõika maksatükid väiksemaks ja ning pruunista kuumal pannil mõni minut. Lisa sidrunimahl ja hakitud petersell. Maitsesta soola, pipraga.

Jäta koos bataadiga alles 3 spl kuni 4 spl keeduvett ja püreesta see koos sulatatud juustuga kreemiks. Lisa hakitud roheline sibul ja tšilli. Maitsesta soola, pipraga.

Pane iga tomati põhja lusikatäis bataadikreemi, siis maksatükid ning lõpuks kreemikuhi peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

2015-11-08 17.59.012015-11-08 18.39.38

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s