Peedi-kapsasupp

Nii mõnus oma ema aia supp: kapsas, peedid, sibulad ja porgandid olid kõik maalt pärit :) Selle supi puhul olid ajakirjas mitmete komponentide kogused välja toomata, nii et pidin mõistatama. Sealhulgas puljongikogus. Mul sai seda liiga vähe, nii et tuli väga paks supp. Seega tasuks puljongikogust vähemalt 2 liitrile suurendada. Peedisuppe olen elus palju söönud ja see peedi-kapsasupp on minu meelest üks keskpärastest. Halb ei olnud, aga vaimustav ka mitte. Serveerida tuleks muidugi rohke hapukoorega!

Idee Oma Maitsest

kuuele (36 kcal/100 g)

2015-11-11 19.02.17

  • 550 g peakapsast
  • 1700 ml köögiviljapuljongit
  • 800 g keedetud peeti
  • 45 ml valgeveiniäädikat
  • 300 g sibulat
  • 40 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 300 g porgandit
  • 1 spl rapsiõli
  • 90 g ketšupit
  • soola, pipart
  • 1 tl suhkrut
  • 1 spl sidrunimahla

Pane ribastatud kapsas köögiviljapuljongiga keema. Koori ja haki keedetud peedid ning pane natukeseks veiniäädikasse seisma. Prae hakitud sibul, küüslauk ja tšilli ning porgandirattad kergelt õlis läbi ja lisa kapsale. Nüüd lisa ka peet koos veiniäädikaga ja keeda 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Veidi enne lõplikku valmimist lisa ketšup ja maitsesta supp soola, pipra, suhkru ja sidrunimahlaga.

2015-11-11 19.23.38

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s