Soolakaramelli ja tumeda šokolaadiga blondie

Ma ei väsi kirumast välismaa retsepte. Jällegi oli suhkrukogus täiesti ebareaalne, nii et vähendasin seda korralikult. Kõiki kihte eraldi maitstes tõotas tulla väga rikkalik ja soolakas-mõrkjas-magus amps, aga süües tundsin vaid magusat ehk mõnus soolakaramell ja mõru tume šokolaad kadusid justkui ära. Samas võib-olla nii pidigi, sest ilma nendeta poleks alumist ülimagusat kihti üldse süüa kannatanud? Alumise kihi kiituseks aga nii palju, et selle tekstuur oli super: pealt küpses krõbedaks ning seest oli pehme ja šokolaadine. Ühesõnaga halb tegelikult polnud ja esimese hooga sõin kohe mitu tükki. Ning mida rohkem sõin, seda rohkem maitsema hakkas :D Tegin maiuse külakostiks, aga ei tea, kas selleks ajaks jagubki või söön kõik ise ära :P

Idee siit.

438 kcal/100 g

2015-11-12 21.36.36

Blondie:

  • 160 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 110 g toasooja võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 40 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 toasooja muna
  • 150 g piimašokolaaditükke

Kuumuta ahi 170 kraadini. Kata 20 cm x 25 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Tegelikult võib kasutada ka suuremat vormi, siis tuleb ilusam ja madalam küpsetis.

Sõelu jahu, sool, küpsetuspulber ja sooda koos suurde kaussi.

Teises kausis vahusta või, pruun ja valge suhkur ning vanillisuhkur. Sega ükshaaval hulka munad.

Sega kaks segu omavahel (soovitatavalt käega) ning lõpuks lisa šokolaaditükid.

Vala tainas küpsetusvormi ja tasanda. Küpseta 25 min kuni 30 minutit või kuni blondie on kuldpruun. Aseta jahtuma.

2015-11-12 17.46.16

Karamell:

  • 100 g valget suhkrut
  • 40 g suhkrusiirupit
  • 50 g võid
  • 4 g soola
  • 1 spl vahukoort

Karamelli jaoks sega suhkur ja siirup kastrulis. Kuumuta keskmisel kuumusel, pidevalt segades, kuni segu on heleda karamelli tooni.

Lisa või, sool ja vahukoor ning sega ühtlaseks. Eemalda tulelt, jahuta kergelt ning vala blondie‘le. Lase täielikult jahtuda.

2015-11-12 18.05.23

Katteks:

  • 160 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad vesivannil. Vala šokolaad karamellile ning aseta kõrvale, kuni šokolaad on täielikult jahtunud. Lõika tükkideks ja serveeri.

2015-11-12 19.23.142015-11-12 19.25.24

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s