Karamellised kanakoivad tšillikastmes

Kanaliha vajab enda kõrvale tugevaid maitseid ja selles roas saab ta need ingverilt, tšillilt ja küüslaugult. Serveerisin aurutatud brokoli ja aedubade, keedukartuli, sweet sauce‘i ja tomatiga.

Idee Oma Maitsest.

kuuele (176 kcal/100 g)

2015-11-22 19.00.08

  • 4,5 spl suhkrut (68 g)
  • 50 ml külma vett
  • pöidlasuurune jupp ingverit (23 g)
  • 35 g peeneks hakitud küüslauku
  • 40 ml kalakastet
  • 1,5 peeneks hakitud tšillikauna (15 g)
  • 1,3 kg kana poolkoibasid
  • soola, pipart

Sega omavahel suhkur ja külm vesi. Kuumuta pannil vaiksel kuumusel, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta kuumust ja lase keema tõusta. Keeda vahepeal segamata umbes 5 minutit, kuni segu muutub karamelliseks ja kuldseks. Võta pann tulelt ja sega suhkrukaramelli sisse peeneks hakitud ingver, küüslauk, kalakaste ja tšilli. Tõsta pann tulele tagasi ja kuumuta korraks kõik läbi.

Tõsta kanakoivad ahjupannile, sega marinaadiga läbi ning küpseta 180-kraadises kuni 200-kraadises ahjus aeg-ajalt segades umbes 30 minutit.

2015-11-22 17.51.242015-11-22 18.57.57

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s