Banaanikeeks õunapüree ja maapähklivõiga

Mulle meeldivad keeksid, mis on küllalt mahlased, et neid paljalt süüa. Seda keeksi soovitati süüa margariini, maapähklivõi või banaaniga. Ei lasnud ennast sellest häirida ja proovisin ikka järele. Äärte järgi tundus, et paljalt jääbki see veidi iseloomutuks ja kuivaks, aga keskelt (kus katteks poolitatud banaan) oli see mõnusalt mahlane ja täpselt parajalt magus. Isegi rosinad ei häirinud väga, kuigi ma nende suur sõber pole. Kõige suurem pluss on muidugi see, et keeks on tunduvalt tervislikum kui keskmine küpsetis.

Idee siit.

285 kcal/100 g

2015-11-23 19.44.31

  • 4 banaani (500 g)
  • 65 g vedelat kookosõli
  • 150 g magustamata õunapüreed
  • 125 g tükkidega maapähklivõid
  • 70 g Demerara suhkrut + 2 tl Demerara suhkrut
  • 250 g täisteranisujahu
  • näpuotsaga soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 100 g rosinaid

Püreesta 3 banaani ja sega kokku kookosõli, õunapüree, maapähklivõi ja 70 g suhkruga. Teises kausis sega kokku jahu, sool, küpsetuspulber ja sooda. Vala segu vedela massi hulka ja sega sekka rosinad. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja vajuta peale poolitatud banaan, lõikepind ülevalpool. Puista peale 2 tl suhkrut ja küpseta 180 kraadi juures u 40 minutit. Lase keeksil pärast ahjust välja võtmist u 10 minutit taheneda, seejärel kummuta vormist välja.

2015-11-23 17.43.592015-11-23 18.27.042015-11-23 19.43.07

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s